Glutenfria muffinssemlor som är snabbakade och galet goda! Jag har utgått från mitt favoritrecept på glutenfria muffins men ändrat lite i receptet så att de ska passa som ”semmelbullar” ♥ Saftiga muffins med mandelmassa och grädde, det kan ju inte bli annat än gott!
Muffinssemlor – 4 stycken
1 1/2 msk Fullkornsrismjöl
1 1/2 msk Majsmjöl
1 1/2 deciliter Mandelmjöl
1/2 tsk Bakpulver
1 liten Nypa Havssalt
1 krm Äkta Vaniljpulver
ca 1/4 – 1/2 tsk Grovmortlade Kardemummafrön
1/2 dl Rårörsocker
1 Ägg
50 g Smör
1 msk valfri Mjölk
Gör så här:
Blanda samman mjölsorterna, bakpulver, havssalt, vaniljpulver och kardemumma i en bunke. Smält smöret. Vispa samman ägg och rårörsocker och häll i bunken med de torra ingredienserna. Häll sedan i det smälta smöret och mjölken. Blanda noga och pytsa sedan över smeten i fyra stycken muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt dem sedan svalna helt innan du avlägsnar formarna. Gör mandelmassa och vispa grädde under tiden!
Mandelmassan gör jag genom att mixa samman ca 3/4 dl mandelmjöl med lite rårörsocker och en skvätt mjölk tills konsistensen och sötman är som jag vill ha den.
Smaka av och blanda i mer rårörsocker om du vill ha sötare smak och mer mjölk för en mjukare konsistens på mandelmassan. Det går ju såklart lika bra med färdig mandelmassa också.
Om ni är sugna på fler semmelvarianter så tycker jag att ni ska kolla in Diadonnas glutenfria Semmelkladdkaka ♥
Fler recept:
Glutenfria Bakverk