Annons

Annons

Cashew- & dadelbollar doppade i mörk choklad!

Cashew- och dadelbollar doppade i mörk choklad - Evelinas Ekologiska

Här kommer ett riktigt enkelt julgodisrecept! Dadelbollar doppade i choklad är så galet gott och går att variera med olika sorters topping. Jag toppade mina med hackade nötter men det går ju lika bra att toppa med lite flingsalt, kokos, torkad mango, torkade granatäppelkärnor, bärpulver eller frön. Mums!

Annons

Cashew- och dadelbollar doppade i choklad (20 st)
2 deciliter naturella Cashewnötter
8 st färska Dadlar (urkärnade)
1 1/2 msk Kokosolja (välj gärna en utan smak)
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt
2 msk Kakao

100 g Mörk Choklad
Hackade nötter

Gör så här:
Mixa först cashewnötterna grovt i en blender eller matberedare. Kärna ur dadlarna och tillsätt dem tillsammans med kokosolja, vanilj, salt och kakao. Mixa samman med nötterna.
Forma 20 st bollar och lägg på en bit bakplåtspapper. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
Smält sedan chokladen i en värmetålig skål i vattenbad. Sätt skålen åt sidan och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen, då går det enklare att doppa cashewbollarna sedan.
Lägg i cashewbollarna en och en tills de är täckta med den smälta chokladen. Lyft sedan ur dem med en sked och lägg på bakplåtspapper. Strö på hackade nötter eller annan valfri topping och låt dem stelna. Förvara sedan cashewbollarna svalt.

Läs mer:

Raw Saffranscheesecake

Cashewbollar med kardemumma och apelsin

Mandeltryfflar med mörk choklad

Saffransgranola

Chokladtryfflar med nyponpulver

Glutenfria pepparkaksmuffins


Evelinas Ekologiska finns även här
Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest


2 kommentarer

Annons


Laddar