Här kommer ett riktigt enkelt julgodisrecept! Dadelbollar doppade i choklad är så galet gott och går att variera med olika sorters topping. Jag toppade mina med hackade nötter men det går ju lika bra att toppa med lite flingsalt, kokos, torkad mango, torkade granatäppelkärnor, bärpulver eller frön. Mums!
Cashew- och dadelbollar doppade i choklad (20 st)
2 deciliter naturella Cashewnötter
8 st färska Dadlar (urkärnade)
1 1/2 msk Kokosolja (välj gärna en utan smak)
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt
2 msk Kakao
100 g Mörk Choklad
Hackade nötter
Gör så här:
Mixa först cashewnötterna grovt i en blender eller matberedare. Kärna ur dadlarna och tillsätt dem tillsammans med kokosolja, vanilj, salt och kakao. Mixa samman med nötterna.
Forma 20 st bollar och lägg på en bit bakplåtspapper. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
Smält sedan chokladen i en värmetålig skål i vattenbad. Sätt skålen åt sidan och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen, då går det enklare att doppa cashewbollarna sedan.
Lägg i cashewbollarna en och en tills de är täckta med den smälta chokladen. Lyft sedan ur dem med en sked och lägg på bakplåtspapper. Strö på hackade nötter eller annan valfri topping och låt dem stelna. Förvara sedan cashewbollarna svalt.
Läs mer:
– Cashewbollar med kardemumma och apelsin
– Mandeltryfflar med mörk choklad
– Chokladtryfflar med nyponpulver
– Glutenfria pepparkaksmuffins
Evelinas Ekologiska finns även här: Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest