Annons

Annons

GODISREMMAR av Frukter & Bär – 2 RECEPT!

Fruktläder / Godisremmar - Evelinas Ekologiska
Egna godisremmar eller fruktläder som det kallas är enkelt att svänga ihop. Jag har flera olika recept under kategorin Godis och sist blev receptet på Hallongodis (2 ingredienser) riktigt omtyckt, kul! De lila godisremmarna i bilden blir lite fastare och ”tuggigare” i konsistensen medan de röda remmarna får en mjukare och segare konsistens.

Annons

Lila Godisremmar med smak av Blåbär & Hallon
ca 450 g Blandade Blåbär & Hallon
1 Banan
ca 2 msk Agavesirap
1/2 tsk Äkta Vaniljpulver

Gör så här:
Tina de frysta bären och mixa samman med banan, agavesirap och banan. Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Gnid in bakplåtspappret med lite kokosolja. Häll ut bärsmeten på bakplåtspappret och bred ut. Tänk på att inte bre ut för tunt i kanterna och bre inte ända ut i kanterna på bakplåtspappret, spara en kant runtom. Torka sedan i ugnen på max 50 grader i några timmar. Öppna ugnsluckan en gång i timmen och släpp ut fukt samt se efter hur lång torktid det är kvar. Om du kan ställa in en lägre temperatur så är det bättre men det tar då också längre tid. Se till att börja med remmarna på morgonen då torktiden i ugnen kan variera. Håll koll efter några timmar så att inte remmarna bränns. Då blir de spröda och krispiga i kanterna.
Klipp sedan remmar eller bitar och förvara i en burk med lock.
Tips! Klipp godiset i små bitar och dekorera en kaka eller blanda bitarna i müslin.

Annons

Röda Godisremmar med Hallon, Lingon & Vinbär
3 deciliter Lingon
3 deciliter Röda Vinbär
2 deciliter Hallon
ca 4 msk Agavesirap eller annan valfri sötning (smaka av och söta mer efter smak)

Gör så här:
Tina de frysta bären och mixa sedan samman till en jämn smet. Ta fram en finmaskig sil och en bunke. Häll de mixade bären i silen och tryck med en sked ovanpå tills det bara är kärnor och skal kvar i silen. Se till att skrapa under silen också. Blanda till sist ned agavesirap i den kärnfria smeten, smaka av och blanda i mer sirap för en sötare smak.
Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Gnid in bakplåtspappret med lite kokosolja. Häll ut bärsmeten på bakplåtspappret och bred ut. Tänk på att inte bre ut för tunt i kanterna och bre inte ända ut i kanterna på bakplåtspappret, spara en tom kant runtom. Torka sedan i ugnen på max 50 grader i några timmar. Öppna ugnsluckan en gång i timmen och släpp ut fukt samt se efter hur lång torktid det är kvar. Om du kan ställa in en lägre temperatur så är det bättre men det tar då också längre tid. Se till att börja med remmarna på morgonen då torktiden i ugnen kan variera. Håll koll efter några timmar så att inte remmarna bränns.
Klipp sedan remmar eller bitar och förvara i en burk med lock.

Fler recept:
Lingonremmar
Blåbärsremmar med Lakrits


Kommentera

Annons


Laddar