Annons

Annons

GRÖNKÅLSPIZZA

Att toppa en pizza med grönkål är så gott! Det blir lite som krispiga grönkålschips ovanpå pizzan, så mumsigt ♥

Sötpotatispizza med grönkål - Evelinas Ekologiska

Pizzabottnarna gjorde jag efter det här receptet på sötpotatispizza (klicka på länken för att komma dit).

Annons

Toppa sedan bottnarna med röd pesto och riven ost.
Skölj 2 stycken grönkålsblad. Låt de rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper. Bryt sedan bort bitar av grönkålen från stjälken. Lägg bitarna i en skål med lite olivolja och salt. Blanda om noga med händerna och fördela sedan grönkålen på bottnarna med ost och pesto.
Grädda sedan pizzorna i ugnen på 175 grader i cirka 10-12 minuter eller tills de känns färdiga och grönkålen är krispig i kanterna. Jag toppade pizzorna med lite hackad chili och pressade på lite citron innan servering.


Kommentera

Annons


Laddar