Annons

Annons

HALLON- & JORDGUBBSREMMAR

hallon-och-jordgubbsremmar

Nu har jag provat att göra en ny variant på hemmagjorda godisremmar som inte tar lika lång tid att göra. Mina remmar blev färdiga inom 3 timmar. Se alla recept på hemmagjorda godisremmar här.
Jag kommer att fortsätta att göra remmar enligt mina tidigare recept på lägre temperatur också men ibland är det ju fint att kunna få sitt godis lite snabbare. Kombinationen hallon och jordgubbar är förresten riktigt god! Hoppas ni gillar de här remmarna lika mycket som jag

Annons

Hallon- & Jordgubbsremmar
225 g frysta tinade Jordgubbar
225 g frysta tinade Hallon
5 msk Agavesirap
1 msk Potatismjöl + 1 msk Vatten

Annons

Gör så här:
Häll de tinade bären i en kastrull och låt sjuda på svag värme under omröring i några minuter. Mixa sedan slätt med en stavmixer. Blanda samman potatismjöl och vatten i en liten skål och häll i de mixade bären under omröring.
Ta fram plåt och bakplåtspapper. Gnid in bakplåtspappret med lite kokosolja och häll sedan över bärsmeten. Bred ut smeten jämnt och se till så att det inte blir för tunt i kanterna. Låt sedan torka i ugnen på 100 grader med ugnsluckan på glänt. Se efter med jämna mellanrum då det kan ta olika lång tid för smeten att torka (det kan skilja sig något från ugn till ugn).
När smeten torkat ska den gå lätt att avlägsna från bakplåtspappret men fortfarande vara mjuk i konsistensen. Klipp sedan remmar eller bitar i den storlek du vill ha dem.

Tips!
Dekorera bakverk med remmarna eller klipp små bitar och strössla över smoothien eller glassen.


8 kommentarer

Annons


Laddar