Annons

Annons

RECEPT: Enkla Sommarbakelser (Glutenfria)

Här kommer ett recept på riktigt enkla, glutenfria muffinsbakelser! Bottnarna smakar kokos, mandel och vanilj och blir SÅ saftiga Toppa dem med bär och grädde så får du ljuvligt goda bakelser! Se receptet här nedan.

Annons

Glutenfria bakelser - Evelinas Ekologiska

Glutenfria Muffinsbakelser
3 deciliter Mandelmjöl (1,2 Cup)
1 deciliter riven Kokos (0,4 Cup)
1 tsk Bakpulver
1-2 nypor Havssalt
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
2 Ägg
1 deciliter Rårörsocker (0,4 Cup)
100 g Smör
2 msk Mjölk

Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Smält sedan smöret. Vispa under tiden samman ägg och rårörsocker och häll i bunken med de torra ingredienserna. Häll i det smälta smöret och mjölken. Blanda noga och häll sedan över smeten med hjälp av en sked i formar. Fördela smeten i ca 10 st bakformar (fyll formarna till ca 3/4 med smet).
Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader (347° F) i ca 15 minuter (eller tills de känns färdiga). Låt dem svalna på galler en stund innan formarna avlägsnas.
Lägg sedan på ett lager med skivade/hackade bär (ex. jordgubbar, hallon, blåbär), toppa med vispad grädde och sedan mera bär!
Jag dekorerade bakelserna med styvmorsviol och daggkåpeblommor också, det blir så fint.

Elsie & Bakelsen <3 - Evelinas Ekologiska


2 kommentarer

Annons


Laddar