Här kommer ett recept på riktigt enkla, glutenfria muffinsbakelser! Bottnarna smakar kokos, mandel och vanilj och blir SÅ saftiga ♥ Toppa dem med bär och grädde så får du ljuvligt goda bakelser! Se receptet här nedan.
Glutenfria Muffinsbakelser
3 deciliter Mandelmjöl (1,2 Cup)
1 deciliter riven Kokos (0,4 Cup)
1 tsk Bakpulver
1-2 nypor Havssalt
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
2 Ägg
1 deciliter Rårörsocker (0,4 Cup)
100 g Smör
2 msk Mjölk
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Smält sedan smöret. Vispa under tiden samman ägg och rårörsocker och häll i bunken med de torra ingredienserna. Häll i det smälta smöret och mjölken. Blanda noga och häll sedan över smeten med hjälp av en sked i formar. Fördela smeten i ca 10 st bakformar (fyll formarna till ca 3/4 med smet).
Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader (347° F) i ca 15 minuter (eller tills de känns färdiga). Låt dem svalna på galler en stund innan formarna avlägsnas.
Lägg sedan på ett lager med skivade/hackade bär (ex. jordgubbar, hallon, blåbär), toppa med vispad grädde och sedan mera bär!
Jag dekorerade bakelserna med styvmorsviol och daggkåpeblommor också, det blir så fint.