Annons

Annons

RECEPT: Glass med Grönt te, Choklad & Mangoströssel

Cashewglass med matcha-te toppad med mörk choklad & mangoströssel - Evelinas Ekologiska

Nu har det varit några riktigt varma och härliga dagar här och då är det ju fint att ha hemmagjord glass i frysen! Grön glass med smak av matcha-te, toppad med mörk choklad och torkad mango kan vara min favoritglass just nu. Alla mina glassrecept hittar ni här (klicka på länken för att komma dit).

Annons

Matcha Te Glass
80 g Cashewnötter (blötlagda i några timmar tills de är mjuka eller över natten)
1 deciliter Kokosmjölk (0,4 Cup)
1 1/2 – 2 msk pressad Citron
1 – 2 msk Agavesirap
ca 1 tsk Matcha-te pulver
1 krm Äkta Vaniljpulver
1 msk Vatten

Mörk Choklad
Torkad Mango

Gör så här:
Häll av blötläggningsvattnet och mixa sedan samman cashewnötterna med övriga ingredienser. Smaka av med mer agavesirap, citron eller matcha-te tills du får den sötma och syra du gillar. Häll glassmeten i en mindre form eller i glassformar. Sätt sedan in i frysen.
Ta fram formen med glass några minuter innan servering så att den kan skopas upp med en sked. Om du hällt upp smeten i glassformar så är det gott om glassarna får ligga på ett fat i någon minut och bli lite krämiga i konsistensen.
Ringla smält, mörk choklad över glassen och klipp torkad mango på toppen. Att klippa torkad mango i små bitar ger så otroligt gott strössel. Mangoströssel passar finfint till glass!

Fler recept:
Isglass med Citron, Honung & Ingefära
Jordgubbsglass på några minuter
Cashewglass med Chokladtäcke
Havtornsglass


2 kommentarer

Annons


Laddar