Annons

Annons

RECEPT: GLUTENFRI CHOKLADKAKA – Toppad med smält choklad & havssalt!

Glutenfri chokladkaka som toppas med smält choklad och havssalt. Galet gott! Kakan blir så fin när den dekoreras med styvmorsviol, torkade rosenblad, torkad lavendel och häggblommor också (klicka på länkarna för att läsa mer om styvmorsviol och hägg).
Om du tänkt baka något gott till helgen så kan jag verkligen rekommendera den här chokladkakan eller varför inte mina glutenfria rabarbermuffins?
Den här kakan blir som en riktigt saftig sockerkaka och receptet ser ni här nedan

Annons

Glutenfri Chokladkaka - Evelinas Ekologiska

Recept: Glutenfri Chokladkaka
3 deciliter Mandelmjöl (1,2 Cup)
2 msk Majsmjöl
3 msk Fullkorns-rismjöl
3 msk Kakao
1 tsk Bakpulver
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1 nypa Havssalt
1 deciliter Rårörsocker (0,4 Cup)
2 Ägg
100 g Smör
2 msk Mjölk

Annons

ca 50 gram Choklad
Flingsalt/Havssalt

Gör så här:
Blanda samman mjölsorterna, kakao, bakpulver, havssalt och vaniljpulver i en bunke. Smält sedan smöret. Vispa under tiden samman ägg och rårörsocker och häll i bunken med de torra ingredienserna. Häll i det smälta smöret och mjölken i bunken med de torra ingredienserna. Smörj en form med smör och ”bröa” med kakao. Häll över smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader (347° F) i ca 15-20 minuter eller tills den känns färdig. Låt sedan kakan svalna helt innan du stjälper upp den på ett fat.
Smält sedan mörk eller ljus choklad och ringla ovanpå kakan och strössla till sist på lite flingsalt.

Glutenfri Chokladkaka - Evelinas Ekologiska

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest (klicka på länkarna för att komma dit )


4 kommentarer

Annons


Laddar