Jag tycker att det är himla kul att prova olika sorters topping på pizzor och hitta nya goda smakkombinationer. Jag tycker också om att göra pizzabottnar på grönsaker och lite mer oväntade mjölsorter (se länkar till fler recept längst ned). För det fina med pizzor är ju att de går att variera i massor! Idag gjorde jag en pizza som passar så fint nu i höst, med rödbetor, äpple, rosmarin och getost ♥ Se receptet här nedan.
Rödbetspizza (4 st små pizzor)
Glutenfri pizzabotten:
4 deciliter Mandelmjöl
2 msk Majsmjöl
2 tsk Fiberhusk
2 Ägg
2 msk Olivolja
1 deciliter Vatten
1/2 tsk Örtsalt
Topping:
3-4 st Kokta, skalade Rödbetor
ca 200 g Chèvreost
2 st små Äpplen
1 liten Rödlök
Olivolja
Pumpakärnor
Rosmarin
Timjan
Honung
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan i ägg, olivolja och vatten. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter. Bred sedan ut 4 stycken mindre pizzabottnar med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
Skiva äpplena och sprid ut på pizzabottnarna, skiva därefter rödbetorna och lägg sedan ovanpå äppelskivorna. Toppa sedan pizzorna med skivad rödlök, getost, färsk rosmarin och timjan. Ringla på olivolja och strössla också på lite pumpakärnor. Grädda pizzorna i cirka 15 minuter på 200 grader. Ringla lite honung ovanpå pizzorna innan servering och toppa med färsk rosmarin och timjan.
Servera gärna en fräsch vitkålssallad till!
Fler pizzarecept:
– Pizzabotten på Kikärtsmjöl
– Pizzabotten på Mandelmjöl
– Pizzabotten på Sötpotatis
– Pizzabotten på Broccoli